חיפוש

הרב יובל שרלו

שאלה

שלום הרב שרלו, אני עוסק כ-14 שנים, ברפואה סינית (דיקור וצמחי מרפא) וכן בשיאצו - טיפול מגע שמקורו ביפן ונעשה על הבגדים. אני מעוניין לדעת על מה עלי להקפיד בטיפוליי בנשים, ארחיב מעט רקע: הרבה שנים טיפלתי בעיקר בגברים ותינוקות וילדים. בשנים האחרונות, הצטרפתי ל"מכבי טבעי" ושם הטיפול נעשה גם ובעיקר בנשים. גם בקליניקה הפרטית שלי מעטות הנשים, ואם הן מגיעות אני מבקש שתגענה עם מלווה (שיהיה בלובי), מצד דיני ייחוד. התעוררתי לשאול שאלה בעניין דווקא בגלל שהתבקשתי להעביר על-כך הרצאה קצרה בפני פורום של מדקרים ב"מכבי טבעי", שרובם אינם שומרי הלכה. כך ששאלתי היא גם עבורי באופן אישי, וגם להבנת המפגש שבין מטפל שאינו שומר תורה ומצוות לבין מטופלת דתית או חרדית.

תשובה

שלום וברכה


יישר כוח על הרצון לנהוג בדרך הנכונה.

קשה כמובן מאוד לענות על שאלה זו, כיוון שהיא תלויה מאוד בנסיבות. אם היה אפשר, נראה שהיה עדיף כי גברים יטפלו בגברים ונשים בנשים. זה לא היה מתמודד עם השאלות כולן, אולם זה היה מקל עליהן. זה נראה כעת בלתי אפשרי, ועל כן ההתנהלות מורכבת יותר.

כאשר מטפלים בנשים, וגם בגברים, צריך להקפיד (בהקשר של שאלתך) בראש ובראשונה על ענייניות, לאמור: אתה מטפל, ורק מטפל. זה מתחיל בעולם פנימי של כוונה לשם שמיים ולעשיית נחת רוח בעבודתך המקצועית, ממשיך בהתרכזות בעבודה בלבד ("טריד בעבידתיה") ומסתיימת בכללים מעשיים: אכן טיפול רק מעל לבגדים, מלווה שמהווה מעין "איום" עליך וכדו'.

זה גם מה שהייתי מציע שייאמר כ'חוזה' שבין מטפל שאינו שומר תורה למטופלת דתית/חרדית: שבכוונתו לעסוק אך ורק בטיפול ולא בשום דבר אחר, ושקיים מחסום ש'שומר' אותו, כגון מלווה, אתיקה מקצועית, סכנה תביעה וכדו'.


האם קבלת תשובה לשאלתך ?


כל טוב