חיפוש

הרב יובל שרלו

שאלה

זוהי שאלת המשך לשאלה על בשר מעובד וכו'. שלחתי אותה במייל חוזר, אך קיבלתי מייל שהשאלה לא נשלחה, אז אני מנסה גם כאן. תודה רבה על התשובה המהירה. אם הבנתי טוב את כוונת הרב, חשיבות ייצור הבשר נכנסת כשיקול במצבים שאינם שחור/לבן מבחינה הלכתית. שאלתי היתה, בדיון שאינו הלכתי נטו - וכאמור השפעתו על פסיקת ההלכה נתונה בעירבון מוגבל - מה מקומה של ההסתפקות במועט. אני מבין מתשובת הרב, שמקומה במסגרת המידות הטובות וכו. ואילו מניעת צער בע"ח, וקיום העולם ומשאביו הם שיקולים המעוגנים במסגרת ההלכתית - משפטית. האם הבנתי נכון? שוב תודה רבה, על המאמר והתשובה המהירה

תשובה






אכן, זו בדיוק הייתה תשובתי.
אם תרצה לראות שיעור קצר (אמנם בנושא אחר) על הכנסה לשיקול דעת הלכתי מול השארת הדברים לספרות המוסר והדרש, והיבטים נוספים של הסוגיה:

כל טוב