בירור את הכלל 'אין קטגור נעשה סנגור' הנאמר ביחס לאיסור לתקוע בשופר פרה ביוה"כ. הרב מציג את מהות התקיעה ואלמנט הזיכרון כבקשת ריצוי וכפרה לפני ה', מבאר את פירושי רש"י ותוס' המרתקים ואת הרעיון שמאחורי הכלל.
עיסוק במתח בין הזמן הטבעי האסטרונומי לזמן המוגדר ע"י בני האדם ולמידה מהפסוקים על היסוד המשותף לימים הנקראים שבתון והצעת דרך חדשה - ישנה להסתכלות על עקרונות הקדושה והמלכות בראש השנה.
הרב תמיר עוסק בהגדרת מלחמת מצווה ושאלת המקור להגדרת מלחמה לעזרת ישראל מיד צר. כמו כן הרב עונה לשאלה האם יש חובת הצלת נפש גם במחיר פקוח נפש. מה הרמב"ם סובר על עזרת ישראל מיד צר? מה החזון אי"ש אומר על הסוגייה?
בשיעור הרב שרלו עוסק בשורש ה-11 של הרמב"ם שמדבר על חלוקת מצווה, כמו תפילין של ראש ושל יד ו4 פתילות של ציצית.
הרב מציג את 'תעשה ולא מן העשוי' בגמרא ובמדרש ואת הדיון על ברכות של עשייה בבבלי וירושלמי ודברי הראשונים עליו. הרב מדבר גם על עניין עשייה לשמה בסוכה ושאר מצוות. וכיצד ציצית כוללת בתוכה אלמנטים מכל הסוגיות הללו.
הגדרת מצוות עשה שהזמן גרמן וחובת הנשים בהן. בעיקר מתוך הסוגיות בקידושין לד, הרב מביא טעמים לפטור, מציג חילוקים של הראשונים בזמן ובמצוות ולבסוף מציע נתיב חדש על פיו ניתן להסביר מדוע נשים פטורות ממצוות מסוימות.
בשיעור הרב איתמר עוסק בשאלה האם לעשות כלאיים בציצית אסור לגמרי/ מותר בדיעבד/ מותר לכתחילה/ מצווה וחובה? כמו כן הרב מדבר על טעם מצוות כלאיים ומסביר איך יכול להיות שלפעמים אפשר לעבור עליה?
השיעור נפתח בהצעת שתי קריאות לפרשיית מצוות ציצית: האחת מהווה סיכום לסיפור יציאת מצרים והמשך הקשר בין העם לקב"ה והשניה לרמוז שתוקם ממלכת כהנים. אח"כ עוסק הרב ביציאת שבט לוי למלחמה והבחנתו מכלל ישראל.
הרב מדבר על הקשר שבין קריאת שמע, תפילה ותפילין, ועל מהות שני הברכות שבתפילין לפי השיטות השונות
בשיעור הרב מאיר עוסק במהות דיני תפילין כהלכה למשה מסיני ועל הקשר בין תפילין של יד לספר תורה ובין תפילין של ראש לכלי המשכן.
האם מזוזה היא חובת הבית או חובת הדר? איך הגמרא והראשונים תופסים כיוון שונה מפשט הפסוקים? כיצד דברי אגדה מטפטפים ומשפיעים על פסיקת ההלכה?
בשיעור הרב איתמר עוסק באיסור 'חדש' בחו"ל דרך השוואה של כל הפסוקים שבהם נאמר 'מושבותיכם' ו'כי תבואו' ומראה שדין 'חדש' בתווך ועל כן יש בו ספק. כמו כן הרב מראה את שתי היסודות שיש באיסור ומסביר אותם היטב.
בשיעור הרב תמיר מדבר על ספירת העומר מהפסוקים בויקרא ובדברים עד לדיון לגבי ספירות אחרות בתורה כמו יובל וזבה ועובר על שלל שאלות מעניינות לגבי הספירה ופרטי דיניה.
בשיעור הרב שרלו מדבר בהיבט נוסף על נושאים שכבר נלמדו בישיבה (כגון שן ורגל ברשות הרבים) אבל מסתעף למבוא כללי של נושאי נזיקין שאין עליהם ענישה בבית דין.
בשיעור הרב עוסק בנזקי בור - ובמיוחד בקשר בין הלכה לאגדה
בשיעור הרב סוקר את שיטת פתרון סטירות הנפוצה בש"ס המכונה:"אוקימתא" (העמדה) כלומר העמדת הצדדים באופן בו הם אינם מתנגשים.
מה הם גדרי עשיית דין עצמית? מתוקף מה אתה יכול לנוהג כך: מהותך ניזק או כשליח בית דין?
בשיעור הרב נכנס לתת סוגיה בנזקי אדם - נזקי בעל מלאכה בשיעור הרב עסוק בהבדלים: בין עבודה בשכר לבין עבודה חינם, בין נזק מחמת מלאכה לבין נזק ללא קשר למלאכה ובין אומן לבין סתם אדם.